skip navigation

Wall Buildings

Mar 21 - Apr 12 2009

UB Anderson Gallery

120 first year undergraduate students in the University at Buffalo’s Department of Architecture concentrated on the conception of form and space through a set of built and environmental parameters. The students were asked to program and design a 20′ cube, elevating a viewer at least 10′ above ground level onto two lookout stations that provide views along a cliff side. The site includes a monolithic vertical plane, which intersects the cliff edge. The students were to take into consideration the dynamics of circulation and the inherent expressive potential of their proposed structure. The original cube had to be registered in the final outcome and implied in architectural terms.

This exhibition is supported with funds from the Department of Architecture and the Dean’s Office of the School of Architecture and Planning.